GEZELLIG DAMMEN MET WIJKBEWONERS (FITTERBREIN)

Op dinsdag 27 juni van 10:00 uur – 11:00 uur vindt de damontmoeting plaats bij MFC de Magneet. De damontmoeting is voor alle wijkbewoners van Krakeel en helemaal gratis. De simpele damspelregels worden uitgelegd. Daarnaast kan er tegen elkaar worden gedamd. Wilt u niet dammen, maar gewoon mensen ontmoeten? Kom gerust langs om te kijken […]Lees meer

De Magneet – uw wijkcentrum

Stichting wijkcentrum Krakeel beheert en faciliteert de Magneet. We willen graag dat er veel  activiteiten voor de wijkbewoners plaatsvinden. Daarnaast biedt de Magneet ook mogelijkheden voor bijeenkomsten/vergaderingen/feestjes. We kunnen daarbij zorgen voor drankjes maar ook heerlijke hapjes. Neem daarom gerust contact met ons op via horeca@wijkcentrumkrakeel.nl  We hebben een paar mooie ruimtes ter beschikking. Onderstaand […]Lees meer

Kinderactiviteiten

In en rondom de Magneet worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. knutselclub – laatste keer op 19 april. start nieuwe seizoen: september 2023 superchefs – aanmelding via www.actiefjonghoogeveen.nl sport en speel– zie www.actiefjonghoogeveen.nl bingo – zie agenda van deze website filmmiddag – zie agenda van deze website Zelf een idee voor een activiteit? stuur een mail naar […]Lees meer

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Doelstelling

Initiatiefnemers achter deze website hebben zich ten doel gesteld om een verbinding te leggen tussen wijkbewoners, verenigingen, bewonersgroepen, stichtingen, winkeliers, overheid en andere geïnteresseerden. Hiermee hopen wij samen invulling te geven aan de slogan: “Een bloeiende wijk in Hoogeveen”.

Veel activiteiten in de wijk Krakeel vinden plaats in wijkgebouw de Magneet. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de agenda. Bestuur en vrijwilligers van Stichting Wijkcentrum Krakeel dragen zorg voor het beheren en faciliteren van de Magneet.

In Krakeel is veel mogelijk voor en door bewoners uit deze prachtige wijk. Heeft u ideeën, verbeterpunten of wilt u een steentje bijdragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Agenda

[MEC id="163"]

Bedrijven

Colofon