Afscheid van onze burgervader

Geplaatst op: 2 april 2024

Afscheid nemen kan een emotionele gebeurtenis zijn, maar voor burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen was het vooral een feestelijke en humoristische aangelegenheid. In een stijl die geïnspireerd was op het populaire televisieprogramma ‘Even Tot Hier’, nam Loohuis op theatrale wijze afscheid van de Hoogeveense gemeenschap. Het afscheid vond plaats in theater De Tamboer en werd gekenmerkt door een luchtige sfeer, kwinkslagen en een uitdagende quiz voor de aanwezigen.

De avond was een perfecte balans tussen satire en serieuze momenten, waarbij de ‘Wet van Karel’ centraal stond. Deze Cruijffiaanse uitspraak – “Als ik het niet weet, hoef ik er ook niks mee” – benadrukte het belang van open communicatie met de burgemeester. Het was een uitnodiging om vragen te stellen en de dialoog aan te gaan.

Een van de hoogtepunten van de avond was een muzikaal intermezzo dat de ijsbaanstrijd tussen Hoogeveen en Assen belichtte. Met humor en creativiteit werd het verhaal verteld van de kunstijsbaan die in de mist verdween. Maar ook de live optredens brachten sfeer en energie in de zaal. Zo was er een krachtige vertolking van Bruce Springsteens hit ‘Born In The USA’, die voor kippenvel zorgde bij het publiek.

De Drentse commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, wist met scherpe observaties en humor de lach aan haar zijde te krijgen. Ze prees Loohuis als een ervaren en toegankelijke burgemeester. Zijn verraste en oprechte reactie na afloop – “Wow” en “Fantastisch” – vatte de geslaagde middag treffend samen.

Team ‘Koopman op pad’ heeft een complete videoverslag gemaakt van deze bijzondere middag. Het verslag is opgedeeld in twee delen, waarvan deel 1 via verschillende kanalen te bekijken is. Voor deel 2 kan men terecht op de website https://www.koopmanoppad.nl/aiovg_videos/afscheid-met-een-lach-en-een-quiz-burgemeester-loohuis-neemt-theatraal-afscheid-2/.

Het afscheid van burgemeester Karel Loohuis was een uniek en memorabel evenement, dat met humor en hartelijkheid werd vormgegeven. Het was een feestelijke gelegenheid waarbij de burgemeester centraal stond, maar vooral ook de verbondenheid met de Hoogeveense gemeenschap.

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Redactieleden gezocht

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om teksten te schrijven, foto's te maken en/of de agenda up-to-date te houden van deze website. Dit betreft een vrijwillige functie. Doelstelling is om wijkbewoners en andere geinteresseerden op de hoogte te houden van de laatste en actualiteiten in en rondom onze wijk. Lijkt het u of jou leuk om hieraan bij te dragen? Stuur dan een mail naar info@wijkkrakeel.nl

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon