Benefietconcert Malam Penu Kasi in de Magneet

Geplaatst op: 18 februari 2024

Zaterdagavond 18 februari vond het benefietconcert Malam Penu Kasi plaats in de Magneet in Hoogeveen. Het was een muziekavond vol liefde en herinneringen, waar verschillende Molukse artiesten optraden.
Gita Lopulisa was de presentator van de avond en opende het programma, terwijl Alley Usmany-Unitli het initiatief nam. Alley hield een korte en emotionele toespraak, waarin ze vertelde dat dit benefietconcert in het teken stond van het vieren van de verjaardag en het leven van haar geliefde man, die in oktober 2023 aan kanker is overleden en op de 17e zijn 60e verjaardag zou hebben gevierd. Daarnaast werd er ook stilgestaan bij de mensen die nog steeds strijden tegen deze vreselijke ziekte.
Het hele benefietconcert stond in het teken van kanker, waarbij de optredende artiesten ook hun verhaal deelden over het verlies van een dierbaar familielid aan kanker.
De online tickets waren uitverkocht en er waren alleen nog een beperkt aantal kaartjes verkrijgbaar aan de deur. Er vond ook een veiling plaats van diverse taarten, gesponsord door het Alfa College en gemaakt door studenten van de bakkersopleiding.
Alley heeft ook een inzamelingsactie gestart, waarvan een deel van de opbrengst van deze benefietavond gedoneerd zal worden aan het UMCG Kanker Researchfonds. Het KRF ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het UMCG, met als doel kanker te voorkomen, genezing te bevorderen en de kwaliteit van leven met kanker te verbeteren.
Het was een sfeervolle, warme en zeer gezellige avond met geweldige artiesten en een grote opkomst, wat deze benefietactie tot een groot succes heeft gemaakt.
Als u ook wilt doneren, klik dan op de volgende link: UMCG Kanker Researchfonds.
Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Focus met Passie

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Redactieleden gezocht

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om teksten te schrijven, foto's te maken en/of de agenda up-to-date te houden van deze website. Dit betreft een vrijwillige functie. Doelstelling is om wijkbewoners en andere geinteresseerden op de hoogte te houden van de laatste en actualiteiten in en rondom onze wijk. Lijkt het u of jou leuk om hieraan bij te dragen? Stuur dan een mail naar info@wijkkrakeel.nl

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon