Buurtbeheer Krakeel

De wijken van de gemeente Hoogeveen worden onderhouden door onder andere buurtbeheer.

In Krakeel is Sylvia Kamman de wijkbeheerder en Henri Petter voorman en hij werkt samen met zijn team vanuit het onderkomen (de Stern) naast de “groene” peuterspeelzaal in het Sterrenpark.

Het doel is vooral om samen met de bewoners, winkeliers en diverse andere partijen (denk aan bijvoorbeeld dagopvang en scholen) de wijk leefbaar te houden.

Heeft u een melding, vraag of klacht over het openbaar gebied dan kunt u hier terecht.

Er vinden al veel vormen van samen werken plaats en dat juichen we ook van harte toe.

Er is een mooi aanbod van materiaal en opslag waar in samenwerking al mooie projecten mee zijn gerealiseerd.

Bijvoorbeeld het Sterrenpark dat volledig is ingericht door bewoners en nu gezamenlijk wordt onderhouden.

Boomspiegels die zijn ingezaaid in samenwerking met de scholen en zwerfafval dat wordt gezocht door de groep “Krakeel Schoon”.

 

De wijkbeheerder Sylvia Kamman is elke donderdag (afgezien van de schoolvakanties) tussen 11 en 12 uur bereikbaar in de Magneet.

Andere dagen bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente Hoogeveen 14 0528

 

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Doelstelling

Initiatiefnemers achter deze website hebben zich ten doel gesteld om een verbinding te leggen tussen wijkbewoners, verenigingen, bewonersgroepen, stichtingen, winkeliers, overheid en andere geïnteresseerden. Hiermee hopen wij samen invulling te geven aan de slogan: “Een bloeiende wijk in Hoogeveen”.

Veel activiteiten in de wijk Krakeel vinden plaats in wijkgebouw de Magneet. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de agenda. Bestuur en vrijwilligers van Stichting Wijkcentrum Krakeel dragen zorg voor het beheren en faciliteren van de Magneet.

In Krakeel is veel mogelijk voor en door bewoners uit deze prachtige wijk. Heeft u ideeën, verbeterpunten of wilt u een steentje bijdragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Agenda

[MEC id="163"]

Bedrijven

Colofon