lezing: langs de vaort

De presentatie begint bij huize Echten en gaat langs het kanaal naar het centrum van Hoogeveen. Onderweg komen we een boerderij tegen waar onderduikers hebben gezeten. Maar ook de industrieën aan het Griendsveen kanaal het Slood (de Alteveerstraat). Ook zien we bijvoorbeeld waar bakkerij Blanken in 1898 was gevestigd en hoe de situatie zich daar in de loop van de jaren heeft ontwikkeld. De ontwikkeling van de veemarkt komt aan de orde en nog veel meer. Te veel feitelijkheden om op te noemen.

Je moet het gewoon zien.

Presentatie: Martin Benjamins (Historische Kring Hoogeveen)

Toegang gratis

Het belooft een interessante bijeenkomst te worden. We rekenen weer op uw aanwezigheid.

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

22 feb 2023

Tijd

14:00

Local Time

 • Timezone: America/New_York
 • Date: 22 feb 2023
 • Time: 09:00

Organisator

SWCK

Reacties zijn gesloten.

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

04 februari 2023

Bingo

Wijkcentrum de Magneet, Grote Beer 20, 7904 LW Hoogeveen

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon