Geen huizen in het Hoogeveense Sterrenpark

Geplaatst op: 18 februari 2020

Al jaren liggen er plannen voor de bouw van vier nieuwe woningen in de Hoogeveense wijk Krakeel. En al jaren verzetten de wijkbewoners zich hier tegen. Maar er is nu uitsluitsel: de woningen komen er niet.
Het Sterrenpark in de wijk Krakeel is de afgelopen jaren door de bewoners opgeknapt. Dat begon met het weghalen van de gymzaal bij het oude pierenbadje. Eén van de buurtbewoners vertelde in 2017 dat ze ook de vijver hadden schoongemaakt. Hij was bang dat hun werk voor niets zou zijn geweest.

Op 24 oktober 2017 werden de bouwplannen tijdelijk in de kast gezet, maar in september 2018 kwamen ze weer boven water. Buurtbewoners van Krakeel kregen de keus: moest de woningbouw bij het pierenbadje komen of op een voetbalveldje?
Voor de bewoners was geen van beide een optie. Actiegroep Sterrengroep Krakeel kon zich niet voorstellen dat er geen andere optie was, maar wethouder Erik Giethoorn hield destijds voet bij stuk. “Geen keus is geen optie, want we willen die woningen in Krakeel bouwen.”

Maar blijkbaar is niet bouwen nu toch wel een optie, want de woningbouw gaat niet door. Het college van B&W heeft besloten de grond bij het pierenbadje terug te kopen. Zo’n 700 vierkante meter wordt teruggekocht van WVG Ontwikkeling. De 190 vierkante meter langs het pad naast de voormalige gemeentewerf wordt aan de ontwikkelaar verkocht.

“Alles overziend zijn we samen met WVG Ontwikkeling en de wijkbewoners tot de conclusie gekomen dat het bouwen van de vier woningen de leefbaarheid in de buurt niet ten goede komt,” vertelt wethouder Giethoorn.
“Met deze afronding is het Sterrenpark een mooi geheel geworden, waar de wijkbewoners veel aan hebben bijgedragen en waar ze blij mee zijn.”

 

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon