Informatieavond over vergroening

Geplaatst op: 6 april 2024

De eerste informatieavond over het vergroenen van de promenade bij het wijkcentrum trok een grote opkomst van direct omwonenden. Het was een levendige bijeenkomst waar bewoners de kans kregen om hun gedachten en ideeën over het conceptplan naar voren te brengen. De sfeer was vol positiviteit en enthousiasme, wat aangeeft dat de werkgroep zijn werk uitstekend heeft gedaan. Met alle mogelijkheden nog open, is het duidelijk dat er een solide basis is gelegd voor verdere stappen in dit vergroeningsproject.

Tijdens de informatieavond werden bewoners aangemoedigd om hun stem te laten horen en hun inbreng te leveren met betrekking tot het conceptplan voor de vergroening van de promenade. Elk idee en elke suggestie werd met interesse ontvangen en er ontstonden levendige discussies over de verschillende mogelijkheden. Het was duidelijk dat de bewoners zeer betrokken zijn bij hun wijk en graag meedenken over hoe deze nog aantrekkelijker en groener kan worden gemaakt.

De reacties op de plannen waren buitengewoon positief. Bewoners waren enthousiast over de mogelijkheid om de promenade te veranderen in een groene oase waar men kan wandelen, ontspannen en elkaar ontmoeten. Het idee om meer planten, bloemen en bomen toe te voegen werd met veel instemming ontvangen, evenals het voorstel voor bankjes, speelplekken en andere voorzieningen. Het is duidelijk dat de werkgroep goed werk heeft geleverd in het creëren van een conceptplan dat aansluit bij de wensen en behoeften van de directe omgeving.

Nu de positieve reacties en ideeën van de bewoners zijn verzameld, is het tijd om verder te gaan met de volgende fase van het vergroeningsproject. De werkgroep zal zich buigen over de inbreng en ideeën om een definitief plan op te stellen. Hierbij zullen ze rekening houden met de haalbaarheid, het budget en de duurzaamheid van de voorgestelde vergroeningsmaatregelen.

De eerste informatieavond was slechts het begin van een spannende reis naar een groenere en levendigere promenade bij het wijkcentrum. Met de betrokkenheid en positieve reacties van de bewoners achter hen, zal de werkgroep er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat aan de verwachtingen voldoet. Laten we vol verwachting uitkijken naar de verdere ontwikkelingen en de transformatie van de promenade tot een prachtige groene ontmoetingsplaats voor de hele gemeenschap.

smart

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Redactieleden gezocht

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om teksten te schrijven, foto's te maken en/of de agenda up-to-date te houden van deze website. Dit betreft een vrijwillige functie. Doelstelling is om wijkbewoners en andere geinteresseerden op de hoogte te houden van de laatste en actualiteiten in en rondom onze wijk. Lijkt het u of jou leuk om hieraan bij te dragen? Stuur dan een mail naar info@wijkkrakeel.nl

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon