Jetta Klijnsma bezoekt 30 maart Krakeel Hoogeveen voor jubileum Krakeel Schoon

Geplaatst op: 18 februari 2020

Hoogeveen – Commissaris van de Koning van Drenthe, mevrouw Jetta Klijnsma, zal op zaterdag 30 maart een bezoek brengen aan de wijk Krakeel in Hoogeveen. Haar bezoek staat in het teken van het 5 jarig jubileum van het project Krakeel Schoon.

Krakeel schoon
Vijf jaar geleden werd op initiatief van het wijkteam en enkele bewoners de werkgroep Krakeel Schoon gevormd. In samenwerking met de gemeente en een financiële bijdrage van de Wijksmederij in Krakeel ging de groep aan de slag. Inmiddels gaat een groep van 8 tot 15 opruimers elke laatste zaterdag van de maand de wijk in, gewapend met allerlei opruimspullen: prikkers, vuilniszakken en een ‘Krakeel Schoon’ bakfiets. De leeftijd varieert van 8 tot 88. Vrijwel altijd gaat er een aantal cliënten van het NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Krakeel en Vanboeijen Krakeel mee. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten; de wijk wordt opgeruimd en ontdaan van veel troep en alle bewoners (ongeacht achtergrond of beperking) werken samen ten gunste van hun gemeenschappelijke leefomgeving.

Tijdcapsule verhalen Krakeel
Naast het project Krakeel Schoon zal er tijdens het bezoek van de Commissaris van de Koning ook stilgestaan worden bij het project de tijdcapsule. Buurtbewoner Frank Snippe heeft een tijdcapsule gemaakt om te begraven in het park nabij het Hunebed (vorig jaar gemaakt door werkgroep: groene hart Krakeel: “Over bijvoorbeeld 10, 20 , 30 of 50 jaar… Hoe zou de wereld er dan uitzien? Kent men nog de gebruiken en /of zijn die dan verschillend met 2019? Ook burgermeester Loohuis is gevraagd om een terug en vooruitblik te geven over de wijk Krakeel. In deze tijdcapsule mogen herinneringen en verhalen die Krakeel (Hoogeveen) kent en die in de toekomst niet verloren mogen gaan. Dus de tijdcapsule komt vol met mooie gebruiken en herinneringen voor de toekomstige vinders.”
Het bezoek van de Commissaris van de Koning zal starten om 10:00 uur vanuit MFC de Magneet van Krakeel met koffie/thee en wat lekkers aangeboden door het stichting bestuur van de wijkcentrum. (Bron tekst: Regionieuws Hoogeveen).

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon