Kerstconcert 2019: Noteer vast in uw agenda!

Geplaatst op: 18 februari 2020

Hoogeveen – In aanloop naar de kerstdagen zal er op 14 december 2019 een kerstconcert worden gehouden. Enkele enthousiaste inwoners uit de wijk Krakeel hebben zich in de afgelopen periode ingezet om het programma rond te krijgen. Een gevarieerd zang- en muziekprogramma zal worden voorgedragen. Deelnemende partijen zijn: Gereformeerd Christelijk Mannenkoor Adoramus, Hoogeveensche Harmonie, Gospelkoor Rejoice, Kinderkoren en enkele individuele muzikanten. Het beloofd een sfeervolle en warme avond te worden. De officiële poster kunt u op korte termijn tegemoet zien.

Locatie: MFC de Magneet Grote Beer 22 7904 LW Hoogeveen
Aanvang: 19.00 uur
Entree: Gratis

Vrolijk kerstfeest voor iedereen!
Kerstfeest is een feest van verbinding. Vanuit deze gedachte is het belangrijk om te melden dat iedereen zich van harte welkom mag weten. Het betreft een kerstconcert voor mensen in alle doelgroepen, gelovig en ongelovig. Om deze reden zal het kerstconcert naast het Christelijk repertoire ook worden voorzien van toepasselijke eigentijdse muziek. Onze wens is om samen op weg te gaan naar een vrolijk kerstfeest.

Doelstelling
Het is de bedoeling om een gevarieerd programma te bieden met diverse koren, muzikanten en zangers. Ondanks dat het kerstfeest haar oorsprong kent vanuit het Christelijk geloof, is het belangrijk om te benadrukken dat het programma gevarieerd is voor elke doelgroep, gelovig en ongelovig.

Scholen
Vanuit de scholen zullen er enkele projectkoren optreden. Dit betreffen twee samengestelde koren. Het ene koor  zal samengesteld worden uit ouders van kinderen en het andere koor zal samengesteld worden uit kinderen. Beide scholen uit de wijk zijn voornemens om mee te doen.

Kerstverhaal
Het kerstverhaal zal verteld worden op basis van hedendaagse situaties met het Christelijke kerstmoraal. Het kerstverhaal wordt verteld door geestelijk verzorger Nannie Bos en wijkbewoner René Aalders.

 

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon