Krakeel in wintersferen

Geplaatst op: 7 februari 2021

Vanuit de landelijke media waren we reeds voorbereid op het strenge winterweer dat in aantocht was. Vandaag is het dan zover: Nederland is bedekt met een dikke laag sneeuw. Gistermorgen werd code rood afgekondigd door het KNMI voor alle verkeersdeelnemers. Het is inderdaad ook echt niet aan te raden om de straat op te gaan. Het is heerlijk weer om bij de kachel te genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom.

De naam van onze wijk Krakeel zouden we bijna tijdelijk kunnen veranderen in “Winterswijk”. Wit gesneeuwde daken, straten en plantsoenen vormen een prachtig winters landschap. Veel kinderen genieten vandaag van dolle sneeuwpret. Inmiddels zijn er al behoorlijk wat sneeuwpoppen en sneeuwduinen opgetuigd. Voor kinderen is het wel fijn dat ze zich kunnen uitleven in deze lock-down periode.

Nederland kan zich opmaken voor een lange periode van winterweer, aldus de Telegraaf. Experts houden er zelfs rekening mee dat de grote kou ook na volgend weekend zich voortzet. „Dit soort arctisch weer maak je eens in de 30 jaar mee.” Een volstrekt unieke situatie. Zo noemt oud-Telegraaf-weerman Frans Schrader de komst van het winterweer in Nederland. „Wat deze periode zo bijzonder maakt, is de lengte. We gaan ten minste zes dagen kou tegemoet. In sommige voorspellingen wordt er zelfs rekening gehouden met twee weken. Dit kan nog wel eens een winter voor de geschiedenisboeken worden.”

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon