Lampionnenoptocht voor peuters en kleuters

Geplaatst op: 17 februari 2020

Hoogeveen- Op 8 november vindt er een lampionoptocht plaats in Krakeel. Vandaag zijn de peuters en kleuters uit Krakeel samen met hun ouder(s), opa of oma begonnen met het knutselen van hun lampion.

Het is bijna Sint Maarten en in het kader van de ouderbetrokkenheid in de Doorgaande Leerlijn van Krakeel, hebben de basisscholen en peuterspeelgroepen samen een lampionnenoptocht georganiseerd. Vandaag (29 oktober) zijn de peuters van ’t Sterretje en de Sterrenhoeve en de kleuters van de Apollo en de Morgenster samen met hun ouders gestart aan het knutselen van hun lampion.

Verschillende lampionnen.
Elke participant had voor vandaag een voorbeeld lampion klaar. De kinderen van de basisscholen hebben vooraf al een keuze kunnen maken uit vier lampions. De speellokalen van de scholen zijn momenteel knutsellokalen, waar de kleuters en de ouders gezamenlijk knutselen aan de lampion.
De peuters knutselen ook met hun ouders of een opa of oma, maar maken dezelfde lampion als hun groepsgenootjes en vertrouwd in hun eigen speelruimte.

De optocht.
Op donderdag 8 november vanaf 18:00 uur gaan de peuters en kleuters samen met hun ouders een lampionnenoptocht lopen om en nabij het MFC Krakeel. Met hun zelfgemaakte lampionnen zullen de kinderen, al zingend, starten en eindigen op het schoolplein.

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon