Regionieuws Hoogeveen ontvangt de estafettestok​

Geplaatst op: 18 februari 2020

Vrijwilligers van regionieuws Hoogeveen mochten tijdens NLdoet afgelopen zaterdag 16 maart de estafettestok overnemen van de werkgroep Belevingsbos Noordscheschut. Regionieuws Hoogeveen is voortgekomen uit voormalig Regio Hoogeveen en is op 25 april 2018 gestart met enkel vrijwilligers.

Regionieuws Hoogeveen mag zich een van de grootste nieuwsaanbieders van de gemeente Hoogeveen noemen. Al het werk wordt gedaan door vrijwilligers: drie bestuursleden en zeven redactieleden die de website runnen naast hun eigen werk. Twee van hen zijn gespecialiseerd op het gebied van sport, één op misdaad en 112-meldingen en de Drentse column van Yvonne wordt natuurlijk door haarzelf bijgehouden. De anderen zijn algemeen inzetbaar en komen dus ook veelvuldig op verschillende evenementen. Daarnaast ontvangt Regionieuws Hoogeveen veel nieuwsberichten en aankondigingen van evenementen via de mail vanuit verschillende organisaties en instellingen en particulieren.

Paula Benjamins van het Belevingsbos licht nog eens toe waarom Regionieuws de estafettestok verdient: “Zij hebben een klein jaar geleden deze nieuwssite overgenomen en runnen dit met een groep vrijwilligers die ervoor zorgen dat nieuws uit hun regio (dorp of wijk) wordt verslagen en op de nieuwssite komt. Het is positief dat het aantal bezoekers van de website nog steeds toeneemt. Ook de activiteiten van het Belevingsbos Noordscheschut worden altijd goed gepromoot”, zegt zij lachend.

Regionieuws is hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor de nieuwssite. “Een enthousiaste twintiger om de social media zoals Instagram en Twitch.tv bij te houden, zou geweldig zijn, omdat deze toch vaak vergeten worden in de huidige redactie”, vertelt Martin Schonewille, die ook als fotograaf betrokken is bij de nieuwssite. “Daarnaast zoeken we iemand die de Nederlandse taal perfect beheerst, om de persberichten over te lezen en correcties uit te voeren aan de stukken. Ook zoeken we nog redactieleden voor in de politieke en gezondheidscategorieën om daarin meer nieuws op de website te krijgen. Ook voor het Moviepanel zijn we op zoek naar een nieuw lid, om eens in de 6 weken op de donderdagavond naar de bioscoop te gaan om een film te recenseren. Dat is toch een leuke klus voor een filmliefhebber, of niet dan?” Daarnaast is Regionieuws natuurlijk áltijd op zoek naar mensen die zich op andere fronten willen inzetten, want er is altijd wel werk te doen!

Wie dus op zoek is naar een heerlijk afwisselende vrijwilligersbaan met veel vrijheid om dingen te ondernemen, en de website verder te ontwikkelen, kan zich aanmelden bij Regionieuws of bij VrijwilligersHoogeveen via info@vrijwilligershoogeveen.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Voor het 1-jarig bestaan van Regionieuws Hoogeveen staat de lezers een aantal leuke verrassingen te wachten! Houd www.regionieuwshoogeveen.nl dus goed in de gaten de komende maand.

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon