Senioren aan zet

Geplaatst op: 10 april 2024

Vandaag was het weer zover in Hoogeveen: het vervolg van de activiteit “Senioren aan zet”. Na het succes van vorig jaar kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dit keer stond het gesprek tussen de senioren centraal. Wat gaat er goed en wat kan er beter?

Om de sfeer er goed in te brengen, werd het amusementenkoor L.E.U.k. uitgenodigd om op te treden. En ik moet zeggen, de bezoekers zongen en klapten gezellig mee! Na het optreden was het tijd voor een welverdiende broodmaaltijd. En ik kan je vertellen, die was goed verzorgd en heerlijk warm. Een goede bodem om het gesprek aan te gaan.

Deelnemers konden kiezen uit drie verschillende thema’s: “Hoogeveen helpt”, Zorgbelang Drenthe” en “Levensbestendig/langer wonen”. Bij “Hoogeveen helpt” werd er uitleg gegeven over inkomens- en praktische ondersteuning, evenals sociale ondersteuning. “Zorgbelang Drenthe” gaf een presentatie over de Wet langdurige zorg. En bij “Levensbestendig/langer wonen” werd er uitleg gegeven over de mogelijkheden om langer in je eigen woning en omgeving te blijven.

Het was een geweldige middag vol informatie, belangstelling en vooral gezelligheid en verbinding. Het is mooi om te zien hoe de gemeente Hoogeveen en SWW Hoogeveen zich inzetten voor de senioren en hen de ruimte geven om hun stem te laten horen.

En laten we vooral niet de mensen achter de schermen vergeten: Jan Giethoorn, Herman Brunsting en Leo Sakko van het Seniorenplatform Hoogeveen. Zij hebben hard gewerkt om deze dag mogelijk te maken.

Al met al was het een geslaagde dag waarbij de senioren centraal stonden en er ruimte was voor hun wensen en behoeften. Laten we hopen dat dit initiatief een vervolg krijgt en dat de gemeente Hoogeveen blijft luisteren naar haar senioren. Want zeg nou zelf, zij hebben toch de nodige levenservaring en waardevolle inzichten te delen? Meer foto’s zie: https://www.hoogeveenregio.nl/senioren-aanzet-in-mfc-de-magneet/

Bron: Paula Bansema – Hoogeveen Regio.

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Redactieleden gezocht

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om teksten te schrijven, foto's te maken en/of de agenda up-to-date te houden van deze website. Dit betreft een vrijwillige functie. Doelstelling is om wijkbewoners en andere geinteresseerden op de hoogte te houden van de laatste en actualiteiten in en rondom onze wijk. Lijkt het u of jou leuk om hieraan bij te dragen? Stuur dan een mail naar info@wijkkrakeel.nl

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon