Wijksmederij Krakeel

De initiatiefgroep wijksmederij Krakeel

De projecten voor 2022 kunt u zien door op onderstaande link te klikken.

projecten wijksmederij Krakeel 2022

De gemeente Hoogeveen en enkele participanten (voor de wijk Krakeel: Stichting Welzijnswerk, de politie en Woonconcept) willen graag bewoners meer betrekken bij de verbetering van de eigen leefomgeving. In Krakeel is daarom een initiatiefgroep opgericht.

Deze groep bestaat uit een aantal wijkbewoners en werkers in de wijk Krakeel die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van de wijk. Door burgerparticipatie wil deze groep bereiken dat de leefbaarheid en saamhorigheid in de wijk Krakeel wordt vergroot.

Onze visie: Wat willen we zijn?

We willen een brede vertegenwoordiging (afspiegeling) van de hele wijk zijn die zich inzet voor

een wijk met sterke sociale verbindingen, goede en respectvolle samenwerkingen op diverse terreinen om de leefbaarheid en levendigheid in de wijk te vergroten.

De groep wil ideeën van bewoners ondersteunen en ook zelf met initiatieven komen op diverse terreinen.

We willen graag veel in de wijk bereiken. Daarbij zijn er projecten/ideeën die op korte termijn of op lange termijn kunnen worden gerealiseerd.

Korte-klapprojecten

Jaarlijks is er budget voor het uitvoeren van de korte-klapprojecten. De werkgroep heeft zich hierbij ten doel gesteld om te streven naar een verdeling van de financiële middelen op sociaal en fysiek terrein.

Een idee indienen

Heeft u een goed idee voor de wijk Krakeel en wilt u meehelpen om uw idee te realiseren? Aarzel dan niet en dien uw idee bij ons in. Op de ideekaart staan de voorwaarden waaraan uw idee moet voldoen.

Lange-klapprojecten

Hierbij valt te denken aan o.a.

  • de woningbouw in de wijk Krakeel,
  • grijs en groen in de wijk
  • het sociale domein, met o.a. jongerenwerk.

Publiciteit

We houden de wijk graag op de hoogte van de ontwikkelingen. We willen dit dan doen op deze website, het lopend vuur en via facebook.

Heeft u belangstelling?

Wilt u meepraten over de ontwikkelingen in Krakeel en de wijksmederij? Neemt u dan contact met ons op via (initiatiefgroepwijkkrakeel@gmail.com).  Wij nemen dan contact met u op.

Over De Smederijen

Wilt u meer weten? Neemt u dan eens een kijkje op www.desmederijenvanhoogeveen.nl of vind ons op Facebook.

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon