Stichting Welzijnswerk in Krakeel

Team Krakeel is één van de vijf gebiedsteams van SWW. In vier wijken en in de dorpen is een gebiedsteam van SWW actief. Het team vormt samen het gezicht in de wijk en de medewerkers bieden ondersteuning aan de bewoners. Dit doen zij op verschillende manieren: zij bieden hulp bij problemen, denken met bewoners mee over de oplossing en ondersteunen bewoners met ideeën voor de wijk om deze uit te kunnen voeren. We werken samen met gemeente, politie, handhaving en de woningstichtingen (deze vormen samen De Smederijen). Team Krakeel is gehuisvest in MFC De Magneet, boven aan de trap.

Spreekuur

Iedere donderdagochtend tussen 11 en 12 uur hebben we een spreekuur voor de wijk. De deur staat altijd open voor bewoners met een vraag, een idee of een plan. Of we maken een afspraak voor een ander moment. Onze teamleden met hun aandachtsgebied vindt u op de website van Stichting Welzijnswerk en onderstaand.

Contact

Tel. (0528) 278855

E-mail: welzijn.krakeel@swwh.nl   

van links naar rechts en van boven naar beneden: 

Heidi Huizing, Michelle van der Veer, Rinske Franchimon, Diny Hettinga, Charnelle Uneken (inmiddels andere locatie), Gerda Lammerts van Bueren, Hillechina Dijkstra, Jasper Laaning, Raimon Benjamins, Djamilla Eleveld en Trijntje Bisschop.

Hieronder vindt u een overzicht van onze teamleden op 1-07-2021.

Functie binnen SWW

Naam

Opbouwwerker

Trijntje Bisschop

Jongerenwerker

Jasper Laaning

Algemeen Maatschappelijk werkers

Marion Lubbers, Michelle van der Veer, Diny Hettinga

School- en jeugdmaatschappelijk werkers

Djamilla Eleveld, Hillechina Dijkstra, Rinske Franchimon

Onafhankelijk gespecialiseerd cliëntondersteuner

Raimon Benjamins

Voor- en vroegschoolse educatie

& opvoedingsondersteuning

Gerda Lammerts van Bueren

Mantelzorgconsulent

Heidi Huizing

 

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon