The Passion een groot succes!

Geplaatst op: 24 maart 2024

Hoogeveen – Op zaterdagavond 23 november 2024 vond voor de allereerste keer een prachtige voorstelling plaats genaamd ‘The Passion’ in Wijkcentrum de Magneet. Geïnspireerd door de jaarlijkse televisie-uitzending werden de bezoekers meegesleept door een afwisselend en indrukwekkend programma, met zang en muziek, toneel, drama en mime.

Achter het koor werden de bezoekers meegenomen via een beamer en scherm waarop het prachtige paasverhaal werd vertoond. Dit verhaal was opgenomen in het centrum van Krakeel, het wijkcentrum De Magneet. Bijna aan het einde van de voorstelling verschenen de acteurs live op het podium met het verhaal van Jezus die gevangen werd genomen. Net als in de The Passion op tv werd ook een prachtig groot verlicht kruis naar het podium gedragen.

Deze voorstelling is gebaseerd op het idee van Klaasje van Dalen en werd met groot enthousiasme georganiseerd door de initiatiefgroep Magneet. Het Gospelkoor Rejoice en Roel Mijer werkten hier ook aan mee om dit tot een groot succes te maken.

Financieel werd de voorstelling mogelijk gemaakt door De Smederijen. Maar het meest bijzondere aan deze voorstelling was dat het gratis toegankelijk was, zodat iedereen samen het paasverhaal kon beleven.

In totaal hebben maar liefst 115 mensen bijgedragen aan het mogelijk maken van deze voorstelling, waaronder buurtbewoners, technici en vrijwilligers van De Magneet. Rebekka de Jong leidde het koor, terwijl Roel Meijer het prachtige paasverhaal kracht bijzette.

Deze eerste editie van The Passion was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Met dank aan Paula Bansema voor het verslag en de foto’s van Focus met Passie. Meer foto’s op: https://www.hoogeveenregio.nl/the-passion-in-wijkcentrum-de-magneet-een-groot-succes/

 

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Redactieleden gezocht

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om teksten te schrijven, foto's te maken en/of de agenda up-to-date te houden van deze website. Dit betreft een vrijwillige functie. Doelstelling is om wijkbewoners en andere geinteresseerden op de hoogte te houden van de laatste en actualiteiten in en rondom onze wijk. Lijkt het u of jou leuk om hieraan bij te dragen? Stuur dan een mail naar info@wijkkrakeel.nl

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon