Training Politiek Actief in de Magneet

Geplaatst op: 22 maart 2024

Hoogeveen-(21-03-2024) Gisteravond vond er een boeiende tweede bijeenkomst plaats van de ‘Training Politiek Actief’ in buurtcentrum De Magneet in Krakeel. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Gemeentebelangen Hoogeveen en zijn bedoeld voor iedereen in de gemeente die interesse heeft in het leren uitoefenen van invloed op beleidsmakers, of zelfs in het worden van een beslisser.

Tijdens de eerste bijeenkomst kregen de deelnemers huiswerk mee, dat gisteravond werd besproken, samen met een terugblik op de eerste avond. Er werden verschillende aandachtspunten behandeld, zoals de competenties van een raadslid, besluitvorming en de politieke praktijk. Daarnaast werd er tussendoor een kleine quiz gehouden om te kijken of de kennis van de deelnemers nog up-to-date was.

De avond werd geleid door Tiny Bijl van het Kennispunt Lokale Partijen. Haar expertise en enthousiasme zorgden ervoor dat de avond zeer interessant en leerzaam was. De deelnemers kregen een kijkje in hoe de politiek werkt in de gemeente en hoe zij zelf eventueel invloed kunnen uitoefenen.

Al met al waren het twee zeer waardevolle avonden waarin de deelnemers veel hebben geleerd en beter inzicht hebben gekregen in de werking van de lokale politiek. Dit biedt hen de mogelijkheid om actiever deel te nemen aan het democratische proces en invloed uit te oefenen op het beleid. Met dank aan Paula Bansema voor het verslag en de foto’s van Focus met Passie.

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Redactieleden gezocht

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om teksten te schrijven, foto's te maken en/of de agenda up-to-date te houden van deze website. Dit betreft een vrijwillige functie. Doelstelling is om wijkbewoners en andere geinteresseerden op de hoogte te houden van de laatste en actualiteiten in en rondom onze wijk. Lijkt het u of jou leuk om hieraan bij te dragen? Stuur dan een mail naar info@wijkkrakeel.nl

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon