Uitnodiging bijeenkomst vergroening

Geplaatst op: 30 maart 2024

Beste direct omwonenden en gebruikers van het MFC De Magneet,

We hopen dat jullie al iets hebben opgevangen over de plannen om het gebied rondom het MFC te vergroenen. Een groep bevlogen bewoners, samen met de gemeente, werkt al geruime tijd aan een ontwerp voor dit gebied. En nu willen we graag jullie input!

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom we dit project zijn gestart:

  1. De soms extreem hoge temperaturen in de zomer maken het niet prettig om rondom het MFC te verblijven. We willen daar graag verandering in brengen en het gebied aangenamer maken voor iedereen.

  2. De grote openbare ruimte veroorzaakt vaak onveilige situaties omdat voetgangers, fietsers en scooters het gebied delen. We willen graag een oplossing vinden om de verkeerssituatie veiliger te maken voor iedereen.

In het voorlopige ontwerp hebben we getracht om deze problemen aan te pakken. Nu is het tijd om jullie erbij te betrekken. We willen graag samen met alle omwonenden en gebruikers het voorlopige ontwerp bespreken, zodat iedereen zijn of haar ideeën en suggesties kan delen.

Daarom nodigen we jullie van harte uit voor een bijeenkomst op donderdag 4 april 2024 om 19.30 uur in het MFC De Magneet. Samen met de werkgroep bespreken we het voorlopige ontwerp en kijken we hoe we dit verder kunnen verbeteren met jullie waardevolle inbreng.

We rekenen op jullie aanwezigheid en kijken ernaar uit om samen te werken aan een groenere, veiligere en aangenamere omgeving rondom het MFC De Magneet!

Met vriendelijke groet,

De werkgroep

 

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Redactieleden gezocht

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om teksten te schrijven, foto's te maken en/of de agenda up-to-date te houden van deze website. Dit betreft een vrijwillige functie. Doelstelling is om wijkbewoners en andere geinteresseerden op de hoogte te houden van de laatste en actualiteiten in en rondom onze wijk. Lijkt het u of jou leuk om hieraan bij te dragen? Stuur dan een mail naar info@wijkkrakeel.nl

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon