Vue: Film voor armlastige gezinnen

Geplaatst op: 18 februari 2020

Vue Hoogeveen opent zaterdag 30 november voor de zevende keer belangeloos de deuren voor het bioscoopevenement van Stichting Actief Samenleven.

Voor het tweede jaar wordt gezamenlijk met Humanitas Zuid Drenthe, Stichting Leergeld, Stichting One en stichting De Reddende Engel het traditionele kinderfeest gehouden voor gezinnen die gebruikmaken van de diensten van de Voedsel,-Kleding en Speelgoedbank Robin Hood. Ook gezinnen die gebruikmaken van een andere vorm van hulpverlening kunnen zich aanmelden voor deze ochtend.
Aanmelden voor deze gezellige morgen is nog mogelijk. Actief Samenleven hanteert wel het principe vol is vol. Gezinnen kunnen zich nog aanmelden via www.actiefsamenleven.nl

Sinterklaas en het Gouden Kompas
Dit jaar zal de film Sinterklaas en het Gouden Kompas worden vertoond. Het bijzondere van deze film is dat deze film is geproduceerd door Hoogevener Jeroen van Gelder van Gouden Staf Producties. In de pauze kunnen alle kinderen en volwassenen genieten van een consumptie en oliebollen. In de pauze zal de échte Sinterklaas uit de speelfilm met zijn pieten zijn opwachting maken. Sinterklaas heeft beloofd dat hij voldoende tijd zal vrijmaken voor de kinderen die met hem op de foto willen.
Na afloop van de film steken Sinterklaas en zijn pieten de handen uit de mouwen door te helpen met tassen met luxe boodschappen uit te delen aan de aanwezige gezinnen.
Secretaris van Actief Samenleven Fenna Hilgen: ‘We gaan er met elkaar weer een mooi kinderfeest van maken voor deze financieel kwetsbare gezinnen. We gunnen hen van harte een leuke ochtend in de bioscoop van Hoogeveen.’

Tekst: Dagblad van het Noorden – Video: Koopman op Pad

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon