Werkgroep Sterrenpark is helemaal klaar met vernielingen

Geplaatst op: 17 februari 2020

Hoogeveen – De vernielingen in het Sterrenpark in de wijk Krakeel lopen de spuigaten uit. Met name boompjes en struiken worden regelmatig moedwillig uit de grond getrokken en in de vijver gegooid.

Henk Derks van de werkgroep Sterrenpark is er helemaal klaar mee. Hij laat op Facebook weten: ‘Na eindeloze pogingen iets bijzonders van het Sterrenpark Krakeel te maken stoppen we er nu maar mee. De nieuwe plannen gaan niet de ijskast, maar zelfs de prullenbak in. Helaas gunt de jeugd dit ons niet.’

Dennenbomen

Zo’n twee jaar geleden had de werkgroep bedacht om een gedeelte in het park, tegenover de gemeente-unit, aan te planten met dennenbomen. ‘Dat zie je niet veel en trekt weer andere vogels en dergelijke aan. Na een paar weken waren de meeste boompjes er echter al uit getrokken. We hebben alles vervolgens opnieuw ingeplant. Dat ging in eerste instantie redelijk goed.’ Rond de laatste kerstperiode werd besloten nog een aantal nieuwe boompjes erbij te planten, maar die moesten het weer ontgelden en werden in de vijver gegooid. Dit tot grote ergernis van Derks.

‘Zó zinloos’

Eerder waren ook al honderden struiken vernield op het middenstuk van het Sterrenpark. ‘Wordt het groen vervolgens op een  hoop gegooid en in de brand gestoken, dan kan ik me ergens nog voorstellen dat de jeugd geniet van het vuur, maar dit is zó zinloos.’ Wat hem tevens stoort is het feit dat omwonenden en voorbijgangers de jeugd gewoon hun gang laat gaan. ‘Niet iedereen hoeft het mooi te vinden wat wij in het park realiseren, maar je zou toch verwachten dat er wel eens iemand is die zegt tegen de jongeren: hé, stop daar eens mee.’

Derks is er dusdanig klaar mee dat hij aangeeft ook een aantal nieuwe plannen niet meer uit te zullen voeren. Mede uit kostenoogpunt. Zo was het idee om groen aan te planten dat specifiek vlinders aantrekt. Het gaat niet door.

Opbeurende reacties

Derks krijgt op zijn Facebookbericht ook opbeurende reacties. Zo reageert Marlous Ebbinge: ‘Ah wat jammer dat er steeds dingen vernield worden. Ik snap dat je daar boos van wordt. Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die wel enorm genieten van jullie inspanningen en echt wel zien dat het een heel bijzonder park is. Ik hoop dat je dat niet vergeet.’

Verder is de werkgroep momenteel vooral in afwachting van de nieuwbouwplannen. Wethouder Erik Giethoorn heeft een bijeenkomst daarover aangekondigd, maar een concrete datum is nog niet bekend.

Waarom wonen in Krakeel?

Jongeren

Krakeel biedt uitstekende faciliteiten om jongeren op te laten groeien. Denk hierbij aan een peuterspeelzaal, twee basisscholen, het middelbaar onderwijs op fietsafstand en een wijkcentrum waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren in alle leeftijdscategorieen.

Ouderen

Ouderen kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving genieten van een zorgeloze oude dag, dankzij woonzorgcentra, aanleunwoningen en diverse gevestigde zorginstellingen. In de wijk worden diverse ouderenactiviteiten georganiseerd.

Winkelcentrum

De wijk beschikt over een prachtig gerenoveerd winkelcentrum. Met twee supermarkten, een snackbar, bakker, drogist en andere leuke winkels hoeven inwoners de wijk niet uit om in hun eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Alle gemakken zijn binnen handbereik!

Goed bereikbaar

Krakeel ligt centraal gelegen tussen het stadscentrum, industriegebied De Wieken en industriegebied de Buitenvaart. De wijk ligt slechts enkele minuten verwijderd van de autosnelweg (A37). In slechts een half uur bevindt u zich in Emmen, Meppel of Assen.

Bewoners vertellen

Sinds November 2008 woon ik samen met mijn vrouw, zoon (9) en dochter (8) in de leukste wijk van Hoogeveen. Een gemoderniseerde woonwijk die alles te bieden heeft wat wij nodig zijn. Onze kinderen genieten naast school van prachtige buitenschoolse activiteiten die worden georganiseerd. Ons gezin voelt zich betrokken en verbonden met de wijk. Het gegeven dat we ons in enkele minuten kunnen verplaatsen naar onze werklocaties is ook een fijne bijkomstigheid. Krakeel is een wijk waarin wij ons thuis voelen.

Rene Aalders
Wijkbewoner

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Bedrijven

Colofon